TAʼLIM TIZIMIDA OʻQUVCHILAR ORASIDA TANQIDIY FIKRLASH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI - Ozodaxon Siddikova Avazovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash qobiliyatini shakllantirishning  psixologik-pedagogik  asoslari  yoritilgan.  Tanqidiy  fikrlashning shaxs  rivojlanishidagi  ahamiyati,  uning  tarkibiy  qismlari  hamda  ushbu  ko‘nikmani rivojlantirishga  xizmat  qiluvchi  samarali  pedagogik  yondashuvlar  tahlil  qilingan. Shuningdek,  zamonaviy  ta’lim  jarayonida  mustaqil  va  ijodiy  fikrlovchi  shaxsni tarbiyalash masalalari ko‘rib chiqilgan.