BUYUK IPAK YO‘LI SHAHARLARINING XALQARO TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Saida Otanazarova Gulom qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Mazkur  maqolada  Buyuk  Ipak  yo‘li  bo‘ylab  joylashgan shaharlarning  xalqaro  turizm  sohasini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  chuqur  tahlil qilinadi. Ipak yo‘li shaharlari turizm salohiyatining asosiy omillari, ularning tarixiy, madaniy va zamonaviy sayyohlik infratuzilmasi hamda xalqaro hamkorlik istiqbollari yoritiladi. Shu bilan birga, turizm orqali mintaqaviy taraqqiyot va xalqaro integratsiya masalalariga ham alohida e’tibor qaratilgan.