BADIIY ASARDA LEKSIK VOSITALARNING O’RNI VA USLUBIY XUSUSIYATLARI - Abduraxinova Charos, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  badiiy  asarda  leksik  vositalarning  o’rni  va uslubiy  xususiyatlari  ko’rib  chiqiladi.  Leksik  birliklarning  tasnifi,  ularning  badiiy matndagi  vazifalari,  shuningdek  sinonimlar,  antonimlar,  frazeologizmlar  va paremiyalarning obraz yaratishdagi roli tahlil qilinadi. Zamonaviy o’zbek tilshunosligi va  stilistikasidagi  ilmiy  qarashlar  asosida  leksik  vositalarning  estetik  imkoniyatlari yoritiladi.