ULUG’BEK HAMDAMNING «TO’RTKO’CHA» ROMANIDA LEKSIK VOSITALARNING QO’LLANISH XUSUSIYATLARI - Abduraxinova Charos (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Ulug’bek  Hamdamning  «To’rtko’cha» romanida  leksik  vositalarning  qo’llanish  xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Asarda sinonimlar,  antonimlar,  frazeologik  birliklar  va  paremiologik  vositalarning  badiiy funksiyasi, ularning qahramon ruhiyatini ochishdagi roli, milliy kolorit yaratishdagi o’rni ilmiy asosda o’rganiladi.