MINTAQAVIY TRANSFORMATSIYA JARAYONIDA MARKAZIY OSIYO: O‘ZBEKISTONNING KO‘P VEKTORLI TASHQI SIYOSATI VA FAOL DIPLOMATIYASI - Sobirjonova Saida Sarvar qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Markaziy  Osiyodagi  mintaqaviy transformatsiya  jarayonlari  va  unda  O‘zbekistonning  ko‘p  vektorli  tashqi  siyosati hamda faol diplomatik roli tahlil qilinadi. Shuningdek, BMT doirasidagi tashabbuslar va  “yangi  Markaziy  Osiyo”  konsepsiyasi  asosida  shakllanayotgan  mintaqaviy hamkorlik yo‘nalishlari yoritiladi. Tahlil  natij  O‘zbekiston  mintaqaviy  integratsiya  jarayonlarining  faol ishtirokchisi  va  tashabbuskor  davlat  sifatida  muhim  rol  o‘ynamoqda.  Shuningdek, maqolada O‘zbekistonning ochiqlik, yaxshi qo‘shnichilik va hamkorlik tamoyillariga asoslangan tashqi siyosati mintaqaviy barqarorlikni ta’minlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. BMT platformasida ilgari surilgan tashabbuslar orqali mamlakatning global boshqaruv tizimidagi faolligi va xalqaro jarayonlarga ta’siri tahlil qilinadi.