OZODLIKDAN MAHRUM QILISH TARIQASIDAGI JAZONI IJRO ETISH MUASSALARIDA MAHKUMLARNI SAYLOVDA ISHONCHLI ISHTROK ETISHI VA KAFOLATLI TAMINLASH - QARSHIYEV G’ULOM,; YOQUBOV DIYORBEK ALISHER O’G’LI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqolada  ozodlikdan  mahrum  qilish  tariqasidagi  jazoni  ijro  etish muassasalarida  mahkumlarning  saylov  huquqlarini  amalga  oshirish,  ularning saylovlarda  ishonchli  ishtirokini  ta’minlash  hamda  konstitutsiyaviy  huquqlarini kafolatlash  masalalari  yoritilgan.  Shuningdek,  mahkumlarning  saylov  jarayonidagi ishtirokini tashkil etishning huquqiy asoslari, saylov uchastkalarini tashkil etish tartibi, ovoz berish jarayonining shaffofligi va qonuniyligini ta’minlash mexanizmlari tahlil qilingan. Maqolada xalqaro standartlar hamda milliy qonunchilik normalari asosida jazoni ijro etish muassasalarida saylov jarayonlarini takomillashtirish yuzasidan taklif va tavsiyalar berilgan.