YOSHLАRDА 21-АSR “ILLАTLАRI”GА QАRSHI PSIXOLOGIK IMMUNITETNI SHАKLLАNTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK АSOSLАRI VА MEXАNIZMLАRI - Xoliqulova Bozargul Bekmiradovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotatsiya Ushbu  maqola  globallashuv  va  raqamli  texnologiyalar  davrida  yoshlar  duch kelayotgan psixologik "illatlar" (masalan, axborotga toʻyinganlik, ijtimoiy tarmoqlarga qaramlik,  kiberbulling,  shaxsiy  identiklik  inqirozi)  muammosiga  bagʻishlangan. Tadqiqotda  yoshlarda  ushbu  "illatlar"ga  qarshi  psixologik  immunitetni shakllantirishning  psixologik-pedagogik  mexanizmlari  tahlil  qilingan.  Диагностик metodlar yordamida yoshlarning raqamli muhitga moslashuv darajasi va psixologik himoyalanganlik  koʻrsatkichlari  baholangan.  Shuningdek,  psixologik  immunitetni oshirishga qaratilgan amaliy dasturning samaradorligi sinovdan oʻtkazilgan. Maqolada maktab  psixologlari,  pedagoglar  va  ota-onalar  uchun  yoshlarda  tanqidiy  fikrlash, emotsional intellekt, media savodxonligi va barqaror shaxsiy identiklikni rivojlantirish boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan.