OAV MATNLARIDA EKSPRESSIVLIKNI YUZAGA KELTIRUVCHI TIL VOSITALARINING QO‘LLANISH MEXANIZMLARI (O‘ZBEK TILI MISOLIDA) - NURULLAYEVA SABINABONU RABBIM QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘zbek  ommaviy  axborot  vositalari  tilida ekspressiv vositalarning qo‘llanilishi, ularning lingvistik xususiyatlari va funksional ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  ekspressivlikning  fonetik,  leksik,  morfologik hamda sintaktik ifodalanish shakllari yoritilib, OAV matnlarida ularning axborotning ta’sirchanligini  oshirish,  auditoriya  e’tiborini  jalb  etish  va  muallif  munosabatini ifodalashdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, ekspressiv vositalarning turli media matnlaridagi  qo‘llanish  xususiyatlari  hamda  ularning  kommunikativ  va  stilistik vazifalari tahlil etiladi.