SHAXSLARNING INDIVIDUAL XARAKTER XUSUSIYATLARI VA UNI NAMOYON BO’LISH SHAKLLARI - Shokirova Feruza; Bozorova Robiya (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Xarakter  – bu  insonning   o‘ziga  xos  asosi,  o‘zagi. Xarakterda fokusdagi kabi insonning faoliyat, muloqot va bilish sub’ekti sifatida eng ahamiyatli xususiyatlar jamlanadi. Xarakter hayot davomida tarkib topib boradi va vaqt o‘tishi bilan o‘zgarishi mumkin. Xarakter odam ko‘zlagan maqsadi va uni amalga oshirish vositasi yoki usullarida hulq-atvor mazmuni va shaklida ifodalanishi mumkin. Mazkur  maqolada ushbu tushunchaning ilmiy izohlariga alohida to’xtalib o’tilgan.