O‘SMIR YOSHLARDA KELAJAKKA ISHONCH VA HAYOTIY MAQSADLARNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Murodova Sabohat Hasanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘smirlarda  kelajakka  ishonch  va  hayotiy maqsadlarni  rivojlantirishning  psixologik  mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  O‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, shaxsning o‘zini anglash jarayoni hamda kelajak rejalari  va  maqsadlarining  shakllanishiga  ta’sir  etuvchi  omillar  ilmiy  jihatdan yoritiladi. Shuningdek, o‘smirlarda ijobiy dunyoqarash, o‘ziga ishonch, motivatsiya va mas’uliyat hissini rivojlantirishning psixologik asoslari ochib beriladi. Maktab, oila va ijtimoiy  muhitning  o‘smirlarning  hayotiy  maqsadlarini  belgilashdagi  o‘rni  hamda maktab psixologining ushbu jarayondagi faoliyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari o‘smirlarni kelajakka yo‘naltirish, ularda aniq maqsadlar va muvaffaqiyatga intilish motivlarini shakllantirishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.