O‘QUVCHILARDA MAS’ULIYAT TUYG‘USINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - Maxmudov Nu’monjon Mamajonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarda  mas’uliyat  tuyg‘usini rivojlantirishning  psixologik  asoslari,  uning  shaxs  kamolotidagi  o‘rni  va  ahamiyati yoritilgan.  Mas’uliyat  hissining  shakllanishiga  ta’sir  etuvchi  psixologik  omillar, jumladan,  oila  muhiti,  ta’lim  muassasasi,  tengdoshlar  bilan  munosabatlar  hamda individual-psixologik xususiyatlarning roli tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilarda mustaqillik,  burch  hissi,  o‘z  xatti-harakatlarini nazorat  qilish, qaror  qabul qilish  va natijalar  uchun  javobgarlikni  his  etish  ko‘nikmalarini  rivojlantirishning  samarali psixologik  usullari  bayon  etilgan.  Maqolada  mas’uliyatli  shaxsni  tarbiyalashda pedagog va psixolog hamkorligining ahamiyati ham asoslab berilgan.