MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA IJTIMOIY FAOLLIKNI SHAKLLANTIRISH OMILLARI - Kamalova Raxima Abdullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktab  yoshidagi  bolalarda  ijtimoiy  faollikni shakllantirishning psixologik va pedagogik omillari tahlil qilingan. Ijtimoiy faollikning shaxs  rivojlanishidagi  o‘rni,  uning  shakllanishiga  ta’sir  etuvchi  oila,  maktab, tengdoshlar  muhiti  hamda  ijtimoiy  munosabatlarning  ahamiyati  yoritilgan. Shuningdek,  bolalarda  tashabbuskorlik,  jamoada  ishlash  ko‘nikmalari,  fuqarolik mas’uliyati, muloqot madaniyati va ijtimoiy moslashuvni rivojlantirishning samarali usullari bayon etilgan. Maqolada ta’lim-tarbiya jarayonida ijtimoiy faollikni qo‘llab-quvvatlash,  bolalarning  jamiyat  hayotidagi  ishtirokini  kuchaytirish  hamda  ularning shaxs  sifatida  kamol  topishiga  xizmat  qiluvchi  omillar  ilmiy-nazariy  jihatdan asoslangan.