MAKTAB MUHITIDA O‘ZARO ISHONCH VA HAMKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Maxmudov Nu’monjon Mamajonovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab muhitida o‘zaro ishonch va hamkorlikni rivojlantirishning  psixologik  mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  jarayonida o‘quvchilar,  o‘qituvchilar  va  ota-onalar  o‘rtasidagi  ishonchli  munosabatlarning shakllanishi hamda samarali hamkorlikning psixologik omillari yoritiladi. Shuningdek, ijobiy muloqot, o‘zaro hurmat, empatiya va jamoaviy faoliyatning shaxs rivojlanishiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Maktab psixologining sog‘lom psixologik muhit yaratish, nizolarni oldini olish va hamkorlik madaniyatini rivojlantirishdagi o‘rni ham ko‘rib chiqiladi. Ta’lim muassasalarida samarali psixologik muhitni shakllantirishga oid amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.