MAKTABDA NIZOLI VAZIYATLARNING OLDINI OLISHDA PSIXOLOGNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Kamalova Raxima Abdullayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktab  muhitida  yuzaga  keladigan  nizoli vaziyatlarning psixologik sabablari, ularning o‘quvchilar shaxsiy rivojlanishi va ta’lim jarayoniga ta’siri hamda bunday holatlarning oldini olishda maktab psixologining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Nizolarni erta aniqlash, ularning kelib chiqish omillarini tahlil qilish, o‘quvchilar, pedagoglar va ota-onalar bilan samarali hamkorlikni yo‘lga qo‘yish masalalari  tahlil  etilgan.  Shuningdek,  maktab  psixologi  tomonidan  amalga oshiriladigan  profilaktik,  diagnostik,  korreksion  va  maslahat  ishlari  orqali  sog‘lom psixologik  muhitni  shakllantirishning  samarali  usullari  bayon  qilingan.  Maqolada nizoli vaziyatlarning oldini olishda muloqot madaniyatini rivojlantirish va psixologik xizmat faoliyatini takomillashtirishning muhim jihatlari asoslab berilgan.