OMMAVIY MADANIYAT VA MILLIY O'ZLIKNI ANGLASH: ZAMONAVIY IJTIMOIY-MADANIY KONTEKSTDA NAZARIY TAHLIL - Odilov Komiljon Furqatjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  globallashuv  jarayonlarida  ommaviy  madaniyatning  milliy o'zlikni anglashga ta'siri ilmiy-nazariy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Muallif ijtimoiy-madaniy  o'zgarishlar,  digital  transformatsiya  va  madaniy  globalizatsiya  kontekstida o'zlikni  anglash  mexanizmlari,  shuningdek,  milliy  madaniyatning  zamonaviy ommaviy  madaniyat  kuchlari  bilan  o'zaro  munosabati  masalalarini  ko'rib  chiqadi. Maqolada  Giddens,  Hobsbawm,  Bhabha  va  Appadurai  kabi  yetakchi  ijtimoiy-madaniyat  nazariyotchilarining  konseptsiyalaridan  foydalanilgan  holda  o'zlik konstruksiyasining  ko'p  qatlamli  tabiati  asoslab  beriladi.  O'zbekiston  misolida ommaviy  madaniyat  mahsulotlari  va  milliy  o'zlik  o'rtasidagi  munosabat  empirik ma'lumotlar asosida ko'rsatiladi.