O‘ZBEK AKADEMIK DISKURSIDA MUALLIF POZITSIYASINING LINGVOPRAGMATIK XUSUSIYATLARI - Raxmonova Gulmira Baxrom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya (o’zbek tilida) Mazkur  maqolada  o‘zbek  akademik  diskursida  muallif  pozitsiyasining lingvopragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Akademik matnlarda muallifning ilmiy qarashlari, munosabati va baholash pozitsiyasi turli lingvistik vositalar orqali namoyon bo‘lishi o‘rganiladi. Tadqiqotda shaxs olmoshlari, modal birliklar, baholovchi vositalar hamda  metadiskurs  elementlarining  muallif  pozitsiyasini  ifodalashdagi  funksional imkoniyatlari tahlil qilinadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, muallif pozitsiyasi akademik diskursning muhim pragmatik komponenti bo‘lib, ilmiy muloqotning samaradorligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.