TALABALARNING KASBIY TA’LIM JARAYONIDAGI O‘QUV MOTIVLARINI O‘RGANISH - Karimjanova Yoqutxon Urinbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  tadqiqot  jarayonidagi  o‘quv  motivatsiyasi tushunchasining  mazmuni,    uning  turlari,  shakllanish  mexanizmlari  hamda  ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Kasbiy ta’lim jarayonida ham motivlar shakllana boshlaydi va uning muhim mezoni psixologiya fakulteti talabalari o‘rtasida mazmunli hayotiy  yo‘nalishlarning  yuqori  darajada  shakllanishi,    hamda  ta’lim  va  kasbiy faoliyatning  ichki  motivlarining  ustunligi  hisoblanadi.  Empirik  tadqiqot  natijalari asosida  talabalarning  o‘quv  motivlari  darajasi  aniqlanib,  ularni  rivojlantirishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.