O‘SMIRLIK DAVRIDA SHAXSIY IDENTIFIKATSIYANING SHAKLLANISH XUSUSIYATLARI - Abdujalilova Nigoraxon Dilshodbekovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  shaxsiy  identifikatsiyaning  o‘smirlik  davrida shakllanish xususiyatlari psixologik nuqtayi nazardan yoritiladi. O‘smirlik davri shaxs rivojlanishining  murakkab  va  muhim  bosqichi  bo‘lib,  bu  jarayonda  o‘zini  anglash, “Men” konsepsiyasining shakllanishi, qadriyatlar tizimi hamda ijtimoiy rollarni qabul qilish jarayonlari faol kechadi. Maqolada shaxsiy identifikatsiyaning shakllanishiga ta’sir  etuvchi  asosiy  omillar  sifatida  oila  muhiti,  tengdoshlar  bilan  munosabatlar, ta’lim-tarbiya  jarayoni  va  ijtimoiy  muhit  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  o‘smirlarda uchraydigan ichki ziddiyatlar, emotsional beqarorlik va mustaqil qaror qabul qilish jarayonlarining  identifikatsiya  rivojiga  ta’siri  ko‘rsatib  beriladi.  Tadqiqot  natijalari o‘smirlar bilan psixologik ish olib borishda amaliy ahamiyatga ega.