BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARIDA OʻQUV MOTIVATSIYASI VA PSIXOLOGIK MOSLASHUV JARAYONLARINING XUSUSIYATLARI - Ikramova Mukambar Anvarovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotatsiya   Mazkur maqola boshlangʻich sinf oʻquvchilarining maktabga moslashuvi, oʻquv motivatsiyasini shakllantirish va ularning psixologik rivojlanish xususiyatlarini tahlil qilishga  qaratilgan.  Boshlangʻich  maktab  davri  shaxsning  intellektual  va  ijtimoiy qobiliyatlari poydevor qoʻyiladigan muhim bosqich hisoblanadi. Tadqiqotda maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan psixodiagnostik va rivojlantiruvchi ishlar yordamida  oʻquvchilarning  maktabga  moslashuvchanligini  oshirish  va  bilish jarayonlarini  faollashtirish  usullari  yoritilgan.  Natijalar  shuni  koʻrsatadiki,  oʻquv oʻyinlari  va  individual  yondashuv  orqali  oʻquvchilarning  motivatsiyasi  sezilarli darajada oʻsadi.