INKLYUZIV TAʼLIM SHAROITIDA MAXSUS EHTIYOJLI OʻQUVCHILARNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK MOSLASHUVINI RIVOJLANTIRISH - Sunnatova Shaxnoza Xojiakbar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotatsiya Mazkur maqolada inklyuziv taʼlim jarayonida alohida taʼlim ehtiyojlari boʻlgan oʻquvchilarning umumtaʼlim maktabi muhitiga moslashuvi, tengdoshlar bilan oʻzaro munosabatlari  hamda  psixologik  qoʻllab-quvvatlashning  oʻziga  xosliklari  tahlil qilingan.  Tadqiqot  maqsadi  –  inklyuziv  sinflarda  oʻquvchilarning  psixologik qulayligini  taʼminlash  va  inklyuziv  muhitning  ijtimoiy-pedagogik  samaradorligini oʻrganishdan  iborat.  Tadqiqotda  kuzatuv,  suhbat  va  sotsiometrik  metodikalar qoʻllanildi.  Olingan  natijalar  inklyuziv  taʼlimda  maktab  psixologi  va  pedagoglar hamkorligining  yuqori  ahamiyatini  koʻrsatib  berdi.  Maqola  yakunida  inklyuziv muhitni yaxshilash boʻyicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.