MAKTAB PSIXOLOGINING OʻQUV-TARBIYA JARAYONIDAGI OʻRNI VA FAOLIYATI SAMARADORLIGI - Sunnatova Shaxnoza Xojiakbar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotatsiya Mazkur  maqola  zamonaviy  umumtaʼlim  maktabi  sharoitida  amaliyotchi psixologning oʻrni va faoliyatining samaradorligini tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda maktab  psixologining  asosiy  vazifalari  –  psixologik  diagnostika,  korreksion-rivojlantiruvchi  ishlar,  konsultatsiya  va  profilaktika  yoʻnalishlari  koʻrib  chiqilgan. Tadqiqot  maqsadi  –  maktab  psixologi  faoliyatining  oʻquvchilarning  ijtimoiy-psixologik  moslashuvi,  akademik  koʻrsatkichlari  va  umumiy  psixologik  holatiga taʼsirini  baholashdan  iborat.  Natijalar  maktab  psixologik  xizmatining  oʻquv-tarbiya jarayonidagi  muhimligini  tasdiqladi.  Maqola  yakunida  psixologik  xizmat samaradorligini oshirish boʻyicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.