MAKTABDA OʻQUVCHI QIZLAR TARBIYASINING PSIXOLOGIK JIHATLARI VA SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Baxodirova Shohsanam Olimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotatsiya Mazkur maqola umumtaʼlim maktabida oʻquvchi qizlar tarbiyasining oʻziga xos psixologik jihatlarini tahlil qilishga bagʻishlangan. Unda qizlarning shaxsiy, maʼnaviy-axloqiy va ijtimoiy rivojlanishidagi asosiy muammolar va ularni hal etishda maktab psixologining oʻrni yoritilgan. Tadqiqot maqsadi – maktab sharoitida qizlarning oʻziga boʻlgan  ishonchini  shakllantirish,  oʻz-oʻzini  anglashini  chuqurlashtirish  va  salbiy taʼsirlardan  himoya  qilish  boʻyicha  psixologik  yordamning  samaradorligini baholashdan iborat. Natijalar shuni koʻrsatdiki, individual va guruhli psixologik ishlar qizlarning  ijtimoiy  moslashuvi  va  kelajak  hayotga  tayyorligini  sezilarli  darajada oshiradi.