O‘QUVCHILARDA INTERNET VA IJTIMOIY TARMOQLARGA QARAMLIKNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Toshmatova Dilafruz Choriyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarda internet va ijtimoiy tarmoqlarga qaramlikning  yuzaga  kelishiga  sabab  bo‘luvchi  psixologik  omillar  tahlil  qilinadi. Jumladan,  o‘smirlik  davriga  xos  psixologik  xususiyatlar,  emotsional  ehtiyojlar, muloqotga  bo‘lgan  talab,  o‘zini  namoyon  qilish  istagi,  yolg‘izlik  hissi,  stress  va tashvish holatlarining internetdan haddan tashqari foydalanishga ta’siri yoritib beriladi. Shuningdek,  internet  qaramligining  o‘quvchilarning  shaxsiy  rivojlanishi,  ta’lim faoliyati, ijtimoiy munosabatlari va ruhiy salomatligiga ko‘rsatadigan salbiy oqibatlari tahlil  qilinadi.  Muammoning  oldini  olish  hamda  o‘quvchilarda  internetdan  oqilona foydalanish madaniyatini shakllantirish bo‘yicha psixologik tavsiyalar keltiriladi.