MAKTAB O’QUVCHILARINING AGRESSIV XULQ-ATVORNI KORREKSIYA QILISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Gʻulomova Dilbar Altibayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktab  o‘quvchilarida  uchraydigan  agressiv xulq-atvorning  psixologik  xususiyatlari,  uning  kelib  chiqish  sabablari  hamda korreksiya  qilishning  samarali  usullari  tahlil  qilinadi.  Agressiv  xulq-atvor o‘quvchilarning  shaxsiy  rivojlanishi,  o‘quv  faoliyati  va  tengdoshlar  bilan munosabatlariga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatadigan  dolzarb  psixologik  muammolardan  biri hisoblanadi. Maqolada agressiyaning shakllanishiga ta’sir etuvchi biologik, psixologik va  ijtimoiy  omillar,  jumladan,  oilaviy  muhit, noto‘g‘ri  tarbiya  usullari, tengdoshlar ta’siri  hamda  emotsional  zo‘riqishlar  yoritib  berilgan.  Shuningdek,  agressiv  xulq-atvorni korreksiya qilishda psixologik diagnostika, individual va guruhiy maslahatlar, psixokorreksion mashg‘ulotlar, emotsiyalarni boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda maktab, oila va psixolog hamkorligining ahamiyati tahlil qilingan.