TURISTIK KLASTERLAR ORQALI INVESTITSION JOZIBADORLIKNI OSHIRISH - Mirzashova Guliston Bazarbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  ilmiy  ishda  turistik  klasterlar  orqali  hududlarning investitsion  jozibadorligini  oshirish  masalalari  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  turistik klaster tushunchasi, uning iqtisodiy mohiyati hamda investitsion muhitga ta’sir etuvchi asosiy  omillar  yoritilgan.  Shuningdek,  klaster  yondashuvining  turizm  sohasini rivojlantirishdagi  o‘rni,  infratuzilma,  davlat-xususiy  sheriklik  va  hududiy  brending kabi  jihatlar  ilmiy  asosda  ko‘rib  chiqilgan.  Ishda  O‘zbekiston  sharoitida  turizm klasterlarini rivojlantirish imkoniyatlari va mavjud muammolar ham tahlil qilingan. Natijada turistik klasterlar investitsiyalarni jalb etish, iqtisodiy o‘sishni ta’minlash va hududlar raqobatbardoshligini oshirishda muhim vosita ekanligi asoslab berilgan.