РАЗВИТИЕ КОММУНИКАТИВНЫХ НАВЫКОВ ОБУЧАЮЩИХСЯ КАК ОСНОВНАЯ ЦЕЛЬ ПРЕПОДАВАНИЯ РУССКОГО ЯЗЫКА - Имамова Улбус Бурибоевна (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada texnikumlarda tahsil olayotgan talabalarga rus tilini o‘qitishda kommunikativ yondashuvning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda grammatik  bilimlarni  amaliy  nutq  faoliyati  bilan  uyg‘unlashtirishga  qaratilgan zamonaviy  pedagogik  usullar,  xususan,  interfaol  mashg‘ulotlar,  rolli  vaziyatlar, muloqotga yo‘naltirilgan topshiriqlar, loyiha ishlari hamda raqamli ta’lim vositalaridan foydalanish  masalalari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  amaliy  kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirish talabalarning rus tilida erkin muloqot qilish qobiliyatini shakllantirishi, o‘quv motivatsiyasini kuchaytirishi va kasbiy faoliyatga tayyorgarlik darajasini oshirishi asoslab berilgan.