ELEKTR VA MEXANIKA SOHALARIDA FIZIKA QONUNLARINING AMALIY QO‘LLANILISHI - Temurova Xolida Abdusalomovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  Mazkur  maqolada  fizika  qonunlarining  elektr  va  mexanika sohalarida  amaliy  qo‘llanilishi  hamda  ularni  kasbiy  ta’lim  jarayonida  o‘qitishning didaktik  asoslari  tahlil  qilingan.  Elektr  zanjirlari,  elektromagnit  hodisalar,  Nyuton qonunlari  va  energiya  saqlanish  qonunining  texnik  tizimlardagi  o‘rni  yoritilgan. Shuningdek, fizika fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, laboratoriya ishlari va raqamli simulyatsiyalardan foydalanishning samaradorligi asoslab berilgan. Tadqiqot  natijalari  fizika  fanini  amaliy  yo‘naltirilgan  holda  o‘qitish  talabalarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.