ANDIJON SHAHRI MAGISTRAL KO‘CHALARIDA CHO‘NTAK YO‘LLARNI TASHKIL ETISHNING SAMARADORLIGI - Tursunaliyev Xursanali Rustamjon o‘g‘li; Shodmonov Saidbek (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada Andijon shahri magistral ko‘chalarida tashkil etilgan cho‘ntak  yo‘llarning  transport  oqimiga,  yo‘l  harakati  xavfsizligiga  va  shahar infratuzilmasining samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan keng tahlil qilingan. Magistral ko‘chalarda  yuzaga  kelayotgan  tirbandliklar,  jamoat  transporti  harakati,  svetofor tizimlarining  ishlash  samaradorligi  va  transport  zichligi  o‘rganilgan.  Shuningdek, cho‘ntak yo‘llarni tashkil etishning iqtisodiy va ekologik afzalliklari ham tahlil qilinib, zamonaviy  aqlli  transport  tizimlari  (ITS)  asosida  rivojlantirish  istiqbollari  ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot davomida Andijon shahri markaziy magistral ko‘chalari misolida amaliy kuzatuv natijalari va muhandislik tavsiyalari ishlab chiqilgan.