ANDIJON SHAHRI AVTOBUS BEKATLARIDA TASHKIL ETILGAN CHO‘NTAK YO‘LLARNING TRANSPORT HARAKATIGA TA’SIRI - Tursunaliyev Xursanali Rustamjon o‘g‘li; Shodmonov Saidbek (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  ilmiy  maqolada  Andijon  shahri  avtobus  bekatlarida  tashkil  etilgan cho‘ntak  yo‘llarning  transport  oqimiga,  yo‘l  harakati  xavfsizligiga  hamda  jamoat transporti  samaradorligiga  ta’siri  ilmiy  jihatdan  keng  tahlil  qilingan.  Tadqiqot davomida  avtobus  bekatlaridagi  transport  harakati,  yo‘lovchilar  almashinuvi, tirbandliklarning  yuzaga  kelish  sabablari  va  mavjud  muammolar  o‘rganilgan. Shuningdek,  zamonaviy  aqlli  transport  tizimlari  (ITS),  sensorli  monitoring  va videokuzatuv  texnologiyalari  asosida  cho‘ntak  yo‘llarni  rivojlantirish  istiqbollari ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijasida  transport  oqimini  yaxshilash  va  yo‘l  harakati xavfsizligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.