TARIX FANINI O'QITISHDAGI ZAMONAVIY TENDENSIYALAR. - Islom Sultonov Azamat o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tarix fanini o‘qitishdagi zamonaviy tendensiyalar hozirgi ta’lim jarayonining muhim qismi hisoblanadi. Ta’lim sohasidagi global o‘zgarishlar, raqamli texnologiyalarning rivojlanishi, hamda o‘quvchilarning o‘rganish uslublaridagi farqlar tarix  fani  o‘qitish  usullariga  yangi  yondashuvlarni  talab  qilmoqda.  Tarix  darslarini faqat yodlash va faktlarga asoslangan o‘rgatish endi yetarli emas, zamonaviy ta’limda o‘quvchilarning  tanqidiy  fikrlash,  mulohaza  yuritish,  kontekstda  tahlil  qilish qobiliyatlarini shakllantirish kabi ko‘nikmalariga e’tibor qaratiladi.