BOLALARDA DISLALIYA SABABLARI VA DAVOLASH YO’LLARI - Maxmudova Dildora Tursunovna; Utbosarova Umida (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  bolalar  orasida  keng  tarqalgan  nutq  buzilishi shakllaridan biri — dislaliya holati, uning etiologik omillari hamda korreksion terapiya yondashuvlari ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqotda eksperimental-logopedik kuzatuv, klinik va differensial diagnostik tahlil metodlari orqali bolalardagi dislaliya holatlari aniqlanib,  ularning  fonetik-fonematik  rivojlanish  darajalari  baholandi.  Shuningdek, maqolada  psixolingvistik  yondashuv  asosida  individual  terapiya  dasturlarining samaradorligi ham tahlil qilingan. Olingan natijalar asosida dislaliya bilan og‘rigan bolalar  uchun  differensial  yondashuv  asosida  takomillashgan  logopedik  mashqlar majmuasi tavsiya etilgan.