“BEZORI” HIKOYASIDA SHAXS FOJIASI TASVIRI - Toshpo‘latova Dilchehra Azamat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Abduqayum Yo‘ldoshevning “Bezori” hikoyasi badiiy  adabiyotdagi  fojiaviylik  tasviri,  obraz  yaratishdagi  mahorati,  hikoyada tasvirlangan  ijtimoiy  muhitning  obraz  tabiati  bilan  munosabati  reallikka  asoslanib tasvirlangan. Muallif “Bezori” hikoyasi sarlavhasini qo‘shtirnoq ichida beradi. Bu shartlilikni,  o‘zaro  kinoyaviylikni  anglatish  uchun  xizmat  qiladi.  Aslida,  “bezori” bezori emas, muhitning qurboniga aylanganligini hikoya bilan to‘liq tanishish orqali anglay  boshlaymiz.  Asarda  bugun  atrofimizda  uchraydigan,  zavodda  usta  bo‘lib ishlaydigan yigitning hayotidan hikoya qilingan bir kunlik voqea orqali shaxs fojiasi ochib beriladi.