GIALURON KISLOTASI: FOYDASI, QO‘LLANILISHI VA XAVFLARI. - Xaydarova Shaxrizoda; Siddiqova Amina; Sotimova Shohida (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada gialuron kislotasining biologik xususiyatlari, inson  salomatligidagi  o‘rni,  kosmetologiya  va  tibbiyot  sohasidagi  qo‘llanilishi, shuningdek, uni ishlatish bilan bog‘liq bo‘lishi mumkin bo‘lgan xavflar tahlil etilgan. Gialuron kislotasining teri salomatligini saqlash, bo‘g‘imlar faoliyatini yaxshilash va yallig‘lanishga qarshi xususiyatlari keng yoritiladi. Shu bilan birga, noto‘g‘ri dozada yoki sifatsiz mahsulotlardan foydalanish oqibatida yuzaga keladigan nojo‘ya ta’sirlar ham ilmiy asosda bayon etiladi.