AUTIZM SINDROMIGA CHALINGAN BOLALAR BILAN ISHLASH METODLARI - Tursunova Risolat Abdurashid qizi; Usmonova Azizabonu Obidjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur  maqolada  autizm  sindromiga  chalingan  bolalar  bilan  ishlashning samarali  metodlari  ko‘rib  chiqiladi.  Autizm  bolalarning  ijtimoiy  muloqoti  va  xulq-atvoriga  ta’sir  qiluvchi  neyropsixologik  holat  bo‘lib,  individual  yondashuvni  talab etadi. Ushbu maqolada autizm tushunchasi, uning sabablari, pedagogik yondashuvlar, zamonaviy  terapiya  usullari  hamda  xalqaro  va  mahalliy  tajribalar  haqida  so‘z yuritiladi.