“QONIMIZDA JADIDLAR QONI: MA’RIFAT UYG’ONISHNING ABADIY MEROSI” - Mahamadaliyeva Nafisa (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Turkistonda paydo bo’lgan jadidchilik harakatining mohiyati, maqsadlari va ijtimoiy hayotdagi o’rni haqida so’z yuritiladi. Shuningdek, maqolada unchalik mashhur bo’lmagan ammo harakat rivojiga katta hissa  qo’shgan  shaxslar va  ayollar haqida  batafsil  ma’lumot  beriladi.  Maqola jadidlar  merosining  bugungi  kun  jamiyatida  ham  dolzarb  ekanini  ta’kidlaydi  va ularning qadriyatlari nechog’lik buyukligini ochib beradi.