UCHINCHI ODAM — ELNI BOG’LOVCHI VA CHALG’ITUVCHI KUCH - Joʻranazarova Nigora Qurbonboy qizi,; Eshmurodova O‘g’ilshod Siddiq qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Abdulla Oripovning “Uchinchi odam” she’rining tahlil(vositachilik fenomeni orqali vijdon, adolat, haqiqat va axloqiy mas’uliyat  kabi dolzarb tushunchalar)ini yoritadi.