YULDUZLAR ILMINI YORITGAN ALLOMA: MIRZO ULUG‘BEK MEROSI - Jo‘ranazarova Nigora Qurbonboy qizi,; Musulmonova Sarvinoz Olim qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  buyuk  astronom  va  davlat  arbobi  Mirzo Ulug‘bekning ilmiy faoliyati, astronomiya faniga qo‘shgan hissasi hamda uning ilmiy merosining  jahon  ilm-fani  taraqqiyotidagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  Samarqand shahrida  tashkil  etilgan  ilmiy  muhit,  mashhur  Ulug‘bek  rasadxonasining  faoliyati hamda astronomik kuzatuvlar asosida yaratilgan Zij-i Sultani asarining ilmiy ahamiyati tahlil qilingan