YURAK ISHEMIK KASALLIGI: MIOKARD INFARKTI RIVOJLANISHINING XAVF OMILI SIFATIDA - G'ulomova Feruza G'ayratovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yurak ishemik kasalligi va miokard infarktining kelib chiqish sabablari, patogenezi, klinik ko‘rinishlari, tashxis usullari va zamonaviy davolash yondashuvlari keng yoritilgan. Yozishda ilg‘or ilmiy va amaliy tadqiqotlar, zamonaviy  muolajaviy  tavsiyalar  asos  qilib olindi. Maqolada  ushbu kasalliklarning profilaktikasi,  reabilitatsiyasi  ham  keng o‘rin  oldi. Mukammal  bibliografik  tavsiya, tahlil va xulosalar keltirildi, asosiy atamalar kalit so‘zlar sifatida sanab o‘tildi.