TRANSPORT LOGISTIK JARAYONLARNI YAGON REYESTR MA’LUMOTLAR BAZASINI LOYIHALASH - A.E. Kuvnakov,; T.B. Djurayev, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  maqolada  transport-logistika  tizimlari  uchun  integratsiyalashgan logistika jarayonlarining yagona reyestri ma’lumotlar bazasini loyihalashning nazariy va uslubiy asoslari ishlab chiqilgan. Logistika jarayonlarini yagona axborot makonida boshqarishga mo‘ljallangan ma’lumotlar bazasini yaratish bosqichlari, arxitekturasi va metodologiyasi  asoslangan.  Shuningdek,  korxona,  mijoz,  buyurtma,  logistika operatsiyasi, transport, monitoring, to‘lov va integratsiya modullarini o‘z ichiga olgan infologik  model taklif etilgan. Mazkur  model  logistika jarayonlarini  markazlashgan holda  boshqarish,  axborotlar  yaxlitligini  ta’minlash,  real  vaqt  monitoringini  tashkil etish  hamda  tashqi  axborot  tizimlari  bilan  integratsiyani  amalga  oshirish  imkonini beradi.  Taklif  etilgan  yechim  transport-logistika  tizimlarini  raqamlashtirish  va boshqaruv samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.