HARBIY TA’LIM TIZIMIDA PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI RIVOJLANTIRISH BOSQICHLARI VA ISTIQBOL YO‘NALISHLARI - Tavakalov Alisher Akbaralievich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  Maqola  zamonaviy  harbiy  ta’lim  tizimida  pedagogik texnologiyalarni  joriy  etish  va  rivojlantirish  masalalariga  bag‘ishlangan.  An’anaviy o‘qitish  usullarining  cheklovlari,  raqamli  simulyatsiya,  virtual  va  kengaytirilgan reallik,  moslashuvchan  ta’lim  tizimlari,  o‘yinlashtirish  (gamification),  muammoga asoslangan  ta’lim  kabi  innovatsion  yondashuvlarning  harbiy  ta’limdagi  o‘rni  tahlil qilinadi. O‘zbekiston harbiy ta’lim muassasalarida mavjud holat, erishilgan natijalar va kelajakdagi rivojlanish yo‘nalishlari haqida fikr yuritiladi.