BOLАNING JАMIYАTGА ERTА MOSLАSHUVINI TА’MINLАSHDА RIVOJLАNISH MАRKАZLАRINING O’RNI - Valijonova Bibirobiyaxon Numonjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  bolaning  jamiyatga  erta  moslashuvini  ta’minlashda maktabgacha  ta’lim  tashkilotlaridagi  rivojlanish  markazlarining  o‘rni  va  ahamiyati yoritilgan. Rivojlanish markazlari orqali bolalarning ijtimoiy, kommunikativ, kognitiv hamda  ijodiy  qobiliyatlarini  rivojlantirish,  tengdoshlari  bilan  muloqot  qilish ko‘nikmalarini  shakllantirish  masalalari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  markazlarda tashkil  etilgan  faoliyatlarning  bolaning  shaxs  sifatida  kamol  topishi  va  jamiyatga muvaffaqiyatli moslashuviga ta’siri ko‘rib chiqilgan.