MAKTABGACHA TA’LIM JARAYONIDA RIVOJLANISH SOHALARINING O‘ZARO INTEGRATSIYASINI TA’MINLASHGA INNOVATSION YONDASHUVLAR - Yigitaliyeva Gullola Mirobil qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tizimida  bolalar  rivojlanish  sohalarini o‘zaro integratsiyalash asosida tashkil etish masalalari tahlil qilinadi. Rivojlanishning jismoniy,  ijtimoiy-emotsional,  nutqiy,  bilish  hamda  ijodiy-estetik  yo‘nalishlari o‘rtasidagi uyg‘unlikni ta’minlashda innovatsion  pedagogik  yondashuvlarning o‘rni  batafsil  yoritilgan.  Integrativ  ta’lim  modeli  asosida  yo‘lga  qo‘yilgan  ta’lim jarayonining bolalar shaxsini har tomonlama kamol toptirishdagi imkoniyatlari ochib berilgan.