MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA INNOVATSION HAMKORLIK MODELINING AHAMIYATI - Jo‘rаyevа Mohigul Аvаzbek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarning  maktab  ta’limiga tayyorgarlik  darajasini  oshirishning  dolzarb  masalalari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot jarayonida  mavjud  an’anaviy  yondashuvlar  hamda  zamonaviy  pedagogik texnologiyalar qiyosiy o‘rganilib, Janubiy Koreya tajribasi asosida takomillashtirilgan “Oilaviy  rivojlanish  kundaligi”  modeli  ishlab  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  ushbu modelning bolalarning bilish faoliyati, psixologik tayyorgarligi va ijtimoiy-emotsional rivojlanishiga  ijobiy  ta’sir  ko‘rsatishini  tasdiqlaydi.  Shuningdek,  maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari va ota-onalar o‘rtasidagi hamkorlikni kuchaytirish, ta’lim  jarayonini  integratsiyalash  hamda  rivojlanish  monitoringi  tizimini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.