BOLALARDA EMOTSIONAL ZO‘RIQISH HOLATLARINI ANIQLASH VA KORREKSIYA QILISH USULLARI - Qahhorova Dilnoza Komiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  bolalarda  emotsional  zo‘riqish  holatlarining kelib  chiqish  sabablari,  namoyon  bo‘lish  xususiyatlari  hamda  ularning  psixik rivojlanishga  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Emotsional  zo‘riqishning  o‘quv  faoliyati,  xulq-atvor,  ijtimoiy  munosabatlar  va  ruhiy  salomatlikka  salbiy  ta’siri  yoritilib,  ushbu holatlarni erta aniqlashning ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, maktab psixologi faoliyatida qo‘llaniladigan psixodiagnostik usullar, kuzatish, suhbat, so‘rovnoma va psixologik testlarning imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada bolalardagi emotsional zo‘riqishni kamaytirish va bartaraf etishga qaratilgan psixokorreksion mashg‘ulotlar, relaksatsiya texnikalari, art-terapiya, o‘yin terapiyasi hamda ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorlikning samarali yo‘llari bayon etilgan.