O’QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISH ISHLARINI TASHKIL ETISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Muminov Yuldoshali Xoldorovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada umumta’lim  maktablarida kasbga yo‘naltirish ishlarini  tashkil  etishning  zamonaviy  usullari  va  ularning  o‘quvchilar  hayotidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning qiziqishi, qobiliyati va individual xususiyatlarini  aniqlashda  psixologik  diagnostika,  interaktiv  metodlar,  treninglar, axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari  hamda  innovatsion  yondashuvlarning samaradorligi  tahlil  qilingan.  Maqolada  maktab  psixologi,  o‘qituvchi  va  ota-onalar hamkorligining  kasbga  yo‘naltirishdagi  o‘rni  haqida  fikr  yuritilib,  o‘quvchilarning ongli ravishda kasb tanlashiga xizmat qiluvchi zamonaviy metodlar haqida tavsiyalar berilgan.