TAʼLIM TIZIMIDA O‘QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISH HAMDA KASBIY SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Nasriddinov Rustamjon A'zamkulovich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ta’lim  tizimida  o‘quvchilarni  kasb-hunarga  yo‘naltirish  va kasbiy  shakllantirishning  psixologik  asoslari  yoritilgan.  O‘quvchilarning  kasbiy qiziqishlari,  qobiliyatlari  va  moyilliklarini  aniqlash,  ularda  ongli  kasb  tanlash ko‘nikmalarini  rivojlantirish  hamda  kasbiy  o‘zlikni  shakllantirishga  qaratilgan psixologik usullar tahlil qilingan.