O‘QUVCHILARNING VIRTUAL MUHITGA QARAM BO‘LIB QOLISHINING PSIXOLOGIK SABABLARI - Xonkeldiyeva Nafisa Abduxalil qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarning  virtual  muhitga,  xususan internet va ijtimoiy tarmoqlarga qaram bo‘lib qolishining psixologik sabablari tahlil qilingan. Shuningdek, bu holatning yuzaga kelishiga ta’sir etuvchi shaxsiy, oilaviy va ijtimoiy omillar yoritilgan. O‘quvchilarda virtual muhitga bog‘lanib qolish jarayonida emotsional ehtiyojlar, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar, motivatsion muammolar hamda stress va xavotir kabi psixologik holatlarning o‘rni asoslab berilgan. Maqolada virtual  qaramlikning  o‘quvchilarning  diqqat,  xotira,  tafakkur  va  ijtimoiy munosabatlariga  ko‘rsatadigan  salbiy  ta’siri  ham  tahlil  etilgan.  Shuningdek,  ushbu muammoning oldini olish va kamaytirishga qaratilgan psixologik-pedagogik tavsiyalar keltirilgan.