O‘QUVCHILARDA VAQTNI SAMARALI BOSHQARISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Kuldasheva Maxzuna Raxmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  vaqtni  samarali  boshqarish ko‘nikmalarini  rivojlantirishning  psixologik  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Vaqtni  to‘g‘ri taqsimlash va undan oqilona foydalanish o‘quvchilarning ta’limdagi muvaffaqiyati, shaxsiy rivojlanishi hamda psixologik farovonligini ta’minlovchi muhim omillardan biridir. Maqolada vaqtni boshqarish ko‘nikmalarining mazmuni, uning shakllanishiga ta’sir  etuvchi  psixologik  omillar,  jumladan,  motivatsiya,  o‘zini  nazorat  qilish, mas’uliyat hissi, maqsad qo‘yish va rejalashtirish qobiliyatlari yoritilgan. Shuningdek, vaqtni  samarasiz  sarflashga  olib  keluvchi  omillar,  xususan,  kechiktirish  odati, diqqatning  tez  chalg‘ishi  va  raqamli  texnologiyalardan  me’yoridan  ortiq foydalanishning salbiy oqibatlari tahlil qilingan.