TAʼLIM TIZIMIDA O’QUVCHILAR ORASIDA OʻZ JONIGA QASD QILISH HOLATLARINI OLDINI OLISH - Mamasobirova Dildor Xolmanovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  ta’lim  tizimida  o‘quvchilar  orasida  o‘z  joniga  qasd  qilish xavfini  oldini  olishning  psixologik-pedagogik  jihatlari  yoritilgan.  O‘quvchilarning ruhiy  salomatligini  muhofaza  qilish,  xavf  omillarini  barvaqt  aniqlash,  profilaktik tadbirlarni tashkil etish hamda oila, maktab va mutaxassislar hamkorligining ahamiyati tahlil qilingan.