OʻQUVCHILARDA XOTIRANI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Ashirova Zumrad Abdisharipovna; Jumanyozova Shoira Po'latovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  xotirani  rivojlantirish  va  shakllantirishning psixologik usullari yoritilgan. Xotiraning ta’lim jarayonidagi ahamiyati, uning turlari, xotira jarayonlariga ta’sir etuvchi omillar hamda samarali eslab qolish va esga tushirish ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan.